Spalvos, atspalviai, tonai pustoniai...

Išbandome įvairiausius spalvinius derinius. Rožių su daugiamečiais ir vienmečiais augalais. Rausva rožė gali būti dešimt kartų kitokia rausva... Ir kai neišbandai tai gyvai, jokios nuotraukos kataloge nepadės susiplanuoti tobulo derinio. Reikia bandyti, suklysti, ir mokytis iš savo patirties. Šios nuotraukos irgi nėra atsakymas. Už gražios nuotraukos slypi skirtingi aukščiai, pločiai bei kiti augalai, kurie užpildo "skyles" ar žydi kitu metų laiku.

Mindaugo Rylos nuotraukos.

Žaidimas prasideda:

Dėlionės turi vykti labai greitai, nes kai kurie augalai be vandens greitai suvysta.

Sodrios raudonos spalvos rožės ar raudonos rožės, turinčios oranžinių pustonių, puikiai dera su oranžine ir salotine splavomis. Šv. raudonos ar raudonos su violetiniais pustoniais rožės čia netiktų. Rožės 'Florentina' ir 'Lady of Shalott', Alchemilla mollis 'Robustica', Teucrium scorodonia 'Crispum', Lathyrus odoratus 'Restormel' ir 'Valerie Harrod'.

Rožės 'Artemis', 'Marysa', Chewpurpose'. Lathyrus odoratus 'Eclipse' ir 'Our Harry'. Digitalis purpurea 'Virtuoso Rosea'.

Balto sodo deriniuose labai svarbu neprimaišyti baltai rausvų žiedų su baltai gelsvais. Rožės 'Clair Austin' ir 'Musquee sans Soucis'. Raganė 'Lemon Dream', Consolida regalis 'Snow Cloud', Thalictrum delavayi 'Splendide Album'.

 Rožės 'Strawberry Hill', 'Chewfawnfree', 'Lyda Rose'. Lathyrus odoratus 'Bristol' ir 'Our Harry'. Allium 'Summer Beauty'. Scabiosa caucasica 'Perfecta'. Campanula rapunculoides.

 Rožės 'Lyda Rose', 'Ballerina', 'Alden Biesen'. Clematis 'Hakuree'. Allium 'Summer Beauty'. Achnatherum calamagrostis.

 Rožės 'Artemis' ir "Night Owl'. Nicotiana alata 'Lime Green'.